De juiste manier om bomen in de zomer te knippen

De juiste manier om bomen in de zomer te knippen

De zomer is een goede tijd om bomen te knippen, maar het is belangrijk om dit te doen op de juiste manier. Het goed knippen van bomen helpt de groei, helpt bij de voorkoming van ziekte en zorgt voor een esthetisch knabot. In deze artikel gaan we de stappen beschrijven om bomen te knippen in de zomer op een correcte manier.

Het goed kiezen van de tijd

Pruneering moet op het juiste tijdstip plaatsvinden om de impact op de groei en bloeiperiode van de boom te minimaliseren. In de zomer, na de bloeiperiode, is de beste tijd om de boom te knippen. Dit zorgt ervoor dat de boom zich kan herstellen voordat de winter aanvankelijk aanvankelijk is.

De juiste tools

Om een boom te knippen, gebruik je een of meer hieken of scharpen schepens. Het is belangrijk dat de tools schoon en scherp zijn om de schade aan het tak en de kruidbare delen van de boom te minimaliseren.

De stappen voor het knippen

1. Kiezen van de bomen die moeten worden geprunteerd

Bij het knippen van bomen is het belangrijk om te kijken welke bomen een knipperij nodig hebben. Bomen die groeien in het gezicht op een huis of andere structuren, die overtallig worden of die een slecht karakter hebben, zijn vooral geschikt voor pruneering.

2. Zorg dat de boom in een goede staat is

Bevochtig de boom voldoende en geef de grond wat nodig is om de boom goed te ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat de boom zich goed kan herstellen na het knippen.

3. Plannen voor het knippen

Het is belangrijk om te kijken naar de groei van de boom en de prikkels die de boom ziet. Dit zorgt ervoor dat je de beste moment kent om de boom te knippen.

4. Begin het knippen

Zorg dat je alle kruidbare delen van de boom tebergen hebt. Begin het knippen met de opperste takken en werk je naar beneden. Verwijder alle scheuren en afval daarna.

5. Zorg ervoor dat de boom zich herstelt

Na het knippen moet de boom volledig kunnen herstellen. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt en dat de grond wat nodig is wordt gegeven.

Het volgen

Na het knippen is het belangrijk om de boom te volgen. Dit zorgt ervoor dat de boom goed kan herstellen en dat er geen extra druppelstof aan ontstaan wordt.

Conclusion

Het knippen van bomen is een belangrijke taak die zorgvuldig moet worden gedaan. Door de juiste technieken en het volgen van de boom na het knippen, kunnen we ervoor zorgen dat de bomen goed kunnen herstellen en dat ze in de toekomst een levende en helder oog blijven.

Gerelateerde Berichten