Dat is wat rozemarijn nodig heeft voor de oogst

Dat is wat rozemarijn nodig heeft voor de oogst

Rozemarijn is een van de meest nuttige planten die wordt gebruikt in koken, geneeskunde en cosmetologie. Het heeft niet alleen een aangenaam aroma, maar ook veel nuttige eigenschappen. Om rozemarijn te laten verrukken met zijn prachtige groene takjes en aroma, is het noodzakelijk om er goed voor te zorgen. In dit artikel zullen we het hebben over hoe je goed voor rozemarijn kunt zorgen.

Het eerste wat je moet weten over rosemary is dat hij van een zonnige plek houdt. Kies daarom een plek voor hem op de vensterbank of op het terras, waar veel zonlicht zal zijn. Het is ook belangrijk dat rozemarijn wordt beschermd tegen sterke winden, omdat ze de fragiele twijgen kunnen beschadigen.

Het tweede belangrijke punt is een goede watergift. Rozemarijn houdt niet van frequent water geven, dus het is genoeg om het een keer per week water te geven. Maar laat tegelijkertijd de aarden klomp niet uitdrogen, omdat dit kan leiden tot verwelking van de plant. Het is het beste om rozemarijn ' s avonds water te geven, wanneer de zon niet meer zo actief is, zodat het water niet te snel verdampt.

Het derde belangrijke aspect is bemesting. Rozemarijn heeft regelmatig voeding nodig, vooral tijdens de periode van actieve groei. Om dit te doen, kunt u universele meststoffen voor kamerplanten of speciale meststoffen voor kruiden gebruiken. Maar overdrijf het niet met topdressing, omdat dit kan leiden tot overbelasting van de plant en zijn ziekte.

Vergeet ook niet regelmatig te snoeien van rozemarijn. Dit zal het helpen zijn mooie vorm te behouden en de groei van nieuwe twijgen te stimuleren. Snoei de plant na de bloei, verwijder droge en beschadigde takjes. Maar snoei niet te veel, want dit kan de plant schaden.

Een ander belangrijk punt is bescherming tegen ongedierte. Rozemarijn kan worden aangevallen door verschillende plagen zoals bladluizen en spintmijten. Om zich tegen hen te beschermen, kunt u speciale middelen gebruiken of een tinctuur van knoflook bereiden en de plant ermee behandelen.

Gerelateerde Berichten