7 redenen waarom je calendula in je moestuin moet zaaien

7 redenen waarom je calendula in je moestuin moet zaaien

Calendula, ook wel goudsbloem genoemd, is een veelzijdige en nuttige plant die je zeker in je moestuin wilt hebben. Hier zijn 7 redenen waarom je calendula moet zaaien:

1. Natuurlijke plaagbestrijding

Calendula is een natuurlijke plaagbestrijder. De geur en de bloemen van de plant houden veel schadelijke insecten zoals bladluizen, spintmijten en trips op afstand. Door calendula tussen je andere gewassen te planten, bescherm je je oogst op een natuurlijke manier.

2. Aantrekken van nuttige insecten

Calendula trekt juist veel nuttige insecten aan, zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen en sluipwespen. Deze insecten helpen bij het bestrijden van schadelijke plagen in je moestuin.

3. Verbeteren van de bodemkwaliteit

Calendula heeft een diep wortelstelsel dat de bodem luchtig en doorlaatbaar maakt. De afgestorven bladeren en stengels verrijken de grond met organische stof, wat de bodemstructuur en vruchtbaarheid verbetert.

4. Aantrekkelijke bloemen

De felgele, oranje of rode bloemen van calendula zijn niet alleen nuttig, maar ook erg mooi om te zien. Ze brengen kleur en leven in je moestuin.

5. Eetbare bloemen

De bloemen van calendula zijn niet alleen mooi, maar ook eetbaar. Je kunt ze gebruiken in salades, soepen, rijstgerechten en zelfs om boter of kaas mee te kleuren.

6. Medicinale eigenschappen

Calendula heeft medicinale eigenschappen. De plant bevat stoffen met ontstekingsremmende, antibacteriële en wondhelende eigenschappen. De bloemen kunnen worden gebruikt voor het maken van zalven, tincturen of thee.

7. Gemakkelijk te kweken

Calendula is een zeer gemakkelijk te kweken plant. Het zaad kiemt snel en de plant groeit goed in de meeste grondsoorten. Je kunt calendula het hele seizoen door zaaien voor een continue bloei.

Door calendula in je moestuin te zaaien, profiteer je van al deze voordelen. Het is een veelzijdige en nuttige plant die je tuin op veel manieren ten goede komt.

Gerelateerde Berichten