Wat te planten naast komkommers om de oogst vier keer zo groot te maken

Wat te planten naast komkommers om de oogst vier keer zo groot te maken

Komkommers zijn een populaire groente in veel tuinen, maar veel tuinders worstelen met het verkrijgen van een goede oogst. Gelukkig zijn er enkele handige trucjes die je kunt toepassen om de opbrengst van je komkommers aanzienlijk te verhogen. In dit artikel bespreken we enkele gewassen die je kunt planten naast je komkommers om de oogst tot wel vier keer zo groot te maken.

Waarom is het belangrijk om de juiste planten naast komkommers te zetten?

Komkommers zijn gevoelig voor ziektes en plagen, en kunnen ook last hebben van concurrentie met andere planten om voedingsstoffen en water. Door de juiste planten naast je komkommers te zetten, kun je deze problemen verminderen en de algehele gezondheid en productiviteit van je komkommers verbeteren. Sommige planten kunnen zelfs helpen om de smaak en kwaliteit van je komkommers te verbeteren.

Welke planten zijn het beste om naast komkommers te zetten?

Er zijn verschillende planten die goed samen kunnen groeien met komkommers. Hier zijn enkele van de beste opties:

  1. Boerenkool: Boerenkool is een sterk groeiende plant die veel voedingsstoffen uit de bodem haalt. Door boerenkool naast je komkommers te planten, kunnen de komkommers profiteren van deze voedingsstoffen en beter groeien.

  2. Tagetes (Afrikaantjes): Tagetes-planten produceren een geur die veel schadelijke insecten afschrikt, waardoor je komkommers beter beschermd zijn tegen plagen.

  3. Goudsbloem: Net als Tagetes, produceren goudsbloemen een geur die insecten afschrikt. Bovendien trekken ze nuttige insecten aan die helpen bij de bestuiving van je komkommers.

  4. Basilicum: Basilicum is niet alleen lekker in salades, maar kan ook helpen om de smaak van je komkommers te verbeteren. Bovendien trekt het nuttige insecten aan.

  5. Radijs: Radijs groeit snel en kan helpen om de bodem los te maken, waardoor de komkommerwortels beter kunnen groeien. Bovendien trekken radijzen bepaalde schadelijke insecten aan, waardoor je komkommers beter beschermd zijn.

Hoe plant je deze gewassen naast je komkommers?

Voor de beste resultaten, plant je de ondersteunende gewassen in een cirkel rondom je komkommers. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten, zodat ze niet met elkaar concurreren om voedingsstoffen en water. Water en bemest je de planten regelmatig om een optimale groei te garanderen.

Conclusie

Door de juiste planten naast je komkommers te zetten, kun je de oogst tot wel vier keer zo groot maken. Boerenkool, Tagetes, goudsbloem, basilicum en radijs zijn enkele van de beste opties om te overwegen. Met de juiste aanplant en verzorging, kun je genieten van een overvloedige komkommeroogst.

Gerelateerde Berichten