6 regels voor het correct opladen van uw smartphone die iedereen ten onrechte negeert

6 regels voor het correct opladen van uw smartphone die iedereen ten onrechte negeert

Uw smartphone is een onmisbaar onderdeel van uw dagelijks leven geworden. Het is daarom belangrijk om deze goed te onderhouden, met name als het gaat om het opladen van de batterij. Helaas negeren veel mensen belangrijke regels voor het correct opladen van hun smartphone. In dit artikel bespreken we 6 regels die u in acht moet nemen om de levensduur van uw batterij te maximaliseren.

1. Laad niet te vaak op

Het is verleidelijk om uw smartphone constant op te laden, maar dit is niet goed voor de batterij. Probeer in plaats daarvan te wachten tot de batterij ongeveer 20% of minder is voordat u deze oplaadt. Diep ontladen is beter voor de batterij dan constant opladen.

2. Laat uw smartphone niet te lang opladen

Veel mensen laten hun smartphone de hele nacht opladen, maar dit is niet nodig. Zodra de batterij vol is, stopt het laadproces automatisch. Door uw smartphone langer dan nodig op te laden, kan de batterij sneller verslechteren.

3. Gebruik de originele lader

Gebruik altijd de originele lader die bij uw smartphone is geleverd. Goedkope, niet-originele laders kunnen de batterij beschadigen en zelfs gevaarlijk zijn. Investeer in een goede lader, ook al kost deze wat meer.

4. Laad niet op in extreme temperaturen

Extreme temperaturen, zowel heet als koud, kunnen de batterij van uw smartphone beschadigen. Probeer uw smartphone niet op te laden als deze is blootgesteld aan direct zonlicht of in een zeer koude omgeving.

5. Ontlaad de batterij niet volledig

Het is een mythe dat u de batterij volledig moet ontladen voordat u deze oplaadt. In feite is het beter om de batterij niet helemaal leeg te laten lopen. Probeer de batterij op te laden wanneer deze ongeveer 20% of minder is.

6. Schakel uw smartphone uit tijdens het opladen

Als u uw smartphone oplaadt, is het beter om deze uit te schakelen. Hierdoor wordt de batterij minder belast en kan deze efficiënter opladen.

Door deze 6 regels in acht te nemen, kunt u de levensduur van uw smartphone-batterij aanzienlijk verlengen. Neem ze ter harte en geniet langer van uw smartphone!

Gerelateerde Berichten