Wat is MSI Claw en waarom is dit gadget nu zo trending?

Wat is MSI Claw en waarom is dit gadget nu zo trending?

De wereld van handheld gaming consoles is opnieuw in beweging met de aankondiging van MSI's nieuwste creatie: de Claw. Op de CES 2024 werd deze console officieel onthuld, en sindsdien is er veel gespeculeerd over de specificaties en het potentieel van dit apparaat. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat de MSI Claw is en waarom het nu zo trending is.

Specificaties van de MSI Claw

Volgens gelekte specificaties zal de MSI Claw worden aangedreven door een Intel Core Ultra 7 155H processor, die 16 cores en 22 threads heeft. Dit processor is een van de krachtigste op de markt en biedt een hoge prestatie voor gaming en andere resource-intensieve taken. De graphics zullen worden afgehandeld door een Arc Alchemist GPU met 8 Xe cores, die kan worden verhoogd tot 2,25 GHz. Dit is een significante upgrade ten opzichte van andere handheld consoles op de markt, zoals de AYN Odin Pro en de Steam Deck.

Verder zal de MSI Claw worden uitgerust met 32 GB RAM, het dubbele van wat momenteel beschikbaar is op de markt. Dit zal ervoor zorgen dat spelers een soepele en vloeiende ervaring hebben, zelfs bij het spelen van de meest veeleisende games.

OS en andere functies

Het is nog niet bevestigd welk besturingssysteem de MSI Claw zal gebruiken, maar er wordt gespeculeerd dat het een Linux-based OS zoals Steam Deck of Windows 11 zal zijn. Dit zou de console een grote flexibiliteit geven en spelers de keuze bieden tussen verschillende platforms.

Verder zal de MSI Claw worden uitgerust met een 7-inch FHD touchscreen met een refresh rate van 120 Hz, wat een soepele en vloeiende gaming ervaring zal bieden. Het apparaat zal ook worden uitgerust met Intel Killer Wi-Fi 7 en een 64W USB-C PD 3.0 adapter voor snel opladen.

Waarom is de MSI Claw nu zo trending?

De MSI Claw is nu zo trending omdat het een significante upgrade biedt ten opzichte van andere handheld consoles op de markt. De krachtige processor en GPU, samen met de hoge hoeveelheid RAM, maken het een ideale keuze voor spelers die op zoek zijn naar een soepele en vloeiende gaming ervaring.

Bovendien is de MSI Claw een van de eerste Windows-based gaming handheld consoles die een Intel mobile processor gebruikt, wat een nieuwe stap voorwaarts is in de ontwikkeling van handheld gaming. Dit maakt het een interessante optie voor spelers die op zoek zijn naar een console die kan concurreren met desktop-gaming.

Conclusie

De MSI Claw is een significante toevoeging aan de wereld van handheld gaming consoles. Met zijn krachtige processor, GPU en hoge hoeveelheid RAM, biedt het een soepele en vloeiende gaming ervaring. Het is nu zo trending omdat het een nieuwe stap voorwaarts is in de ontwikkeling van handheld gaming en een interessante optie biedt voor spelers die op zoek zijn naar een console die kan concurreren met desktop-gaming.

Gerelateerde Berichten