Hoe je een laptop toetsenbord thuis schoonmaakt

Hoe je een laptop toetsenbord thuis schoonmaakt

Als je je laptop toetsenbord thuis wilt schoonmaken, is er een aantal stappen dat je kunt volgen om ervoor te zorgen dat het er weer als nieuw uitziet. In dit artikel bespreken we de benodigdheden en de stappen die je kunt nemen om je toetsenbord grondig te reinigen.

Benodigdheden

Om je laptop toetsenbord thuis schoon te maken, heb je de volgende spullen nodig:

 • Microvezel doek
 • Perslucht in een spuitbus
 • Wattenstaafjes
 • Isopropyl alcohol (70% of hoger)
 • Tandenstokers of een kleine borstel

Stappen voor het schoonmaken

Volg deze stappen om je laptop toetsenbord thuis grondig schoon te maken:

 1. Schakel de laptop uit en haal de stekker uit het stopcontact. Dit is belangrijk voor je veiligheid en om schade aan je laptop te voorkomen.

 2. Gebruik perslucht om stof en vuil tussen de toetsen te verwijderen. Houd de spuitbus rechtop en spuit voorzichtig tussen de toetsen om al het losse vuil eruit te blazen.

 3. Gebruik een microvezel doek om de bovenkant van het toetsenbord schoon te vegen. Veeg zachtjes over het oppervlak om vingerafdrukken en vuil te verwijderen.

 4. Gebruik wattenstaafjes en isopropyl alcohol om hardnekkig vuil tussen de toetsen te verwijderen. Doop de wattenstaafjes in de alcohol en veeg voorzichtig tussen de toetsen om hardnekkig vuil te verwijderen.

 5. Gebruik tandenstokers of een kleine borstel om de hoeken en moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Wees voorzichtig om de toetsen niet te beschadigen.

 6. Veeg het toetsenbord nogmaals af met een schone, droge microvezel doek. Zorg ervoor dat er geen vocht of alcohol meer op het toetsenbord achterblijft.

 7. Laat het toetsenbord volledig drogen voordat je de laptop weer aanzet. Dit is belangrijk om schade aan de elektronica te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, kun je je laptop toetsenbord thuis snel en eenvoudig schoonmaken. Zorg er altijd voor dat je voorzichtig bent met vocht en elektronica, en laat het toetsenbord volledig drogen voordat je de laptop weer gebruikt.

Gerelateerde Berichten