Advies voor huishoudsters: hoe stoomwasmachine af te wassen van schimmel en kalkaanslag

Advies voor huishoudsters: hoe stoomwasmachine af te wassen van schimmel en kalkaanslag

Hoewel het een ongeluk is dat je wasmachine beklemd raakt, zijn er eenvoudige stappen die je kunt volgen om deze problemen op te lossen. Hieronder vind je praktische tips over hoe je je stoomwasmachine kan afwassen van schimmel en kalkaanslag.

Schimmel

Schimmel in de wasmachine kan worden veroorzaakt door vocht of vuilresten die niet volledig worden verwijderd tijdens het wassen. Dit leidt tot een ongezonde en stinkende omgeving voor je wasgoed.

Hoe om schimmel te verminderen:

  1. Gebruik een schimmelremmend middel: Er zijn speciale middelen op de markt die ontworpen zijn om schimmel in wasmachines te bestrijden. Volg de aanwijzingen zorgvuldig en maak regelmatige schoonmaakbeurten.
  2. Was je wasmachine regelmatig: Zorg ervoor dat je wasmachine regelmatig wordt gewassen om vuil op te ruimen voordat het schimmel kan ontstaan.
  3. Controleer de afvoerschijf: Zorg ervoor dat de afvoerschijf van je wasmachine schoon blijft door deze regelmatig te reinigen of te vervangen als nodig.

Kalkaanslag

Kalkaanslag kan ook problemen veroorzaken, vooral bij het gebruik van zeer hard water in de omgeving. Dit leidt tot onregelmatige afwassing en stankverschijnselen tijdens het wassen.

Hoe om kalkaanslag te verminderen:

  1. Gebruik een descaalingsmiddel: Er zijn speciale middelen die ontworpen zijn om kalkaanslag op wasmachines te bestrijden. Volg de aanwijzingen zorgvuldig en maak regelmatige schoonmaakbeurten.
  2. Gebruik een wasmiddel met descalant: Sommige wasmiddelen bevatten ingrediënten die helpen bij het verminderen van kalkaanslag op je wasmachine.
  3. Zorg voor een goede afvoerschijf: Controleer de afvoerschijf regelmatig en vervang deze als nodig om onregelmatigheden te voorkomen.

Conclusie

Door regelmatige schoonmaakbeurten en het gebruik van speciale middelen, kun je schimmel en kalkaanslag op je wasmachine effectief verminderen. Dit kan helpen bij het verlengen van de levensduur van je apparatuur en voorkomen dat er onregelmatigheden of stankverschijnselen optreden tijdens het wassen. Regelmatig schoonmaken is een eenvoudige stap die je kunt nemen om de efficiëntie en duurzaamheid van je wasmachine te verbeteren. Als je twijfelt over hoe of wat middelen je moet gebruiken, raad ik aan om de handleiding van je wasmachine te raadplegen of professionele hulp in te schakelen.

Gerelateerde Berichten