6 manieren om maïs te koken: gekookt, geroosterd en meer

6 manieren om maïs te koken: gekookt, geroosterd en meer

Hier zijn zes basismanieren om thuis maïs te koken.

Maïskolf koken

Met deze klassieke methode kook je een grote hoeveelheid maïs in je pan. Koken is een zachte manier om maïs te koken waarbij de malse, gouden korrels behouden blijven.

Stap 1: Ontdoe de maïskolven van overtollige schillen.

Stap 2: Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.

Stap 3: Doe de maiskolven in het kokende water en kook ze zonder deksel tot het midden een heldergele kleur heeft en de korrels mollig en zacht zijn (dit duurt ongeveer 3-5 minuten).

Stap 4: Haal de gekookte maïs met een tang uit de pan en leg hem op een serveerschaal.

Klaar!!! Nu kun je genieten van malse en sappige maïskolven.

Maïskolf bakken

Er zijn veel manieren om maïskolven te bakken, maar volgens ons is de makkelijkste en beste manier om de maïskolven te pellen en ze in folie te wikkelen zodat ze kunnen stomen in de oven. Indien gewenst kun je de maïs met boter bestrijken voordat je hem inpakt.

Stap 1: Verwijder de vliezen van de maïs.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Stap 3: Wikkel elke maïskolf in folie.

Stap 4: Leg de in folie verpakte maïs op een bakplaat.

Stap 5: Bak ongeveer 20-25 minuten, waarbij je de maiskolven halverwege omdraait.

Stap 6: Haal de maiskolven uit de oven, open de folie en gebruik een tang om ze op een serveerschaal te leggen.

Maïs op de kolf grillen

Er zijn verschillende manieren om maïs te grillen, maar een van de makkelijkste is om de gepelde maïs te grillen tot hij verkoold is. De grillmethode geeft de maïs een karamel- en rooksmaak, die perfect is voor barbecues in de achtertuin.

Stap 1: Pel de maïs van de schillen.

Stap 2: Verhit de grill tot 200 graden Celsius.

Stap 3: Leg de maïs direct op het grillrooster en draai om de 2 minuten om tot hij helemaal geroosterd is, ongeveer 8 minuten.

Stap 4: Haal de maïs met een tang van de grill en schik hem op een serveerschaal.

Maïskolf koken in een multicooker

Gebruik de multicooker om maiskolven te koken in de snelkookstand. Je krijgt perfect gekookte maïs in minder dan 10 minuten dankzij hogedrukkoken.

Stap 1: Ontdoe de maiskolven van hun schil.

Stap 2: Doe de maïskolven in de multikoker en voeg 1 ½ kop water toe.

Stap 3: Leg zoveel maïskolven als je wilt koken op het rek in de multikoker.

Stap 4: Sluit het deksel en kook onder hoge druk op de snelkookstand gedurende 3-4 minuten.

Stap 5: Volg de instructies van de fabrikant om de druk snel te laten ontsnappen.

Stap 6: Open aan het einde van de snelkookcyclus het deksel en gebruik een tang om de maïs uit de multicooker te halen.

Stap 7: Laat de maïs een paar minuten afkoelen en leg hem dan op een serveerschaal.

Maïskolf bakken in een airfryer

Een airfryer is een geweldig alternatief voor grillen als je je maïs goudkleurig en knapperig wilt hebben. Bovendien kost het koken van maïs in een airfryer niet veel tijd of moeite.

Stap 1: Ontdoe de maïs van de vliezen.

Stap 2: Afhankelijk van de grootte van je airfryer kun je de maïs doormidden snijden.

Stap 3: Vet de maïs in met olie en plaats het in het mandje van je airfryer.

Stap 4: Bak op 190 graden voor ongeveer 10-15 minuten of tot ze gaar zijn.

Stap 5: Haal de maïs met een tang uit de airfryer en leg hem op een serveerschaal.

Maïskolf in de magnetron bereiden

Als je maar één of twee maïskolven kookt, is de magnetron de perfecte keuze. De stoom die zich opbouwt in de schillen helpt om de rijke smaak van de maïs intact te houden.

Stappen voor het koken van maïs:

Stap 1: Plaats de maïs in de magnetron zonder de schillen te verwijderen. Als je veel maïs kookt, doe het dan in batches en let op dat je de magnetron niet overbelast.

Stap 2: Verwarm de maïs 3-4 minuten op hoog vermogen voor één kolf en ongeveer 2 minuten langer voor elke volgende kolf. De kooktijden kunnen variëren, afhankelijk van het vermogen van je magnetron.

Stap 3: Haal de maiskolf met een keukenhanddoek of tang uit de magnetron.

Stap 4: Snijd het buitenste deel van de steel af en verwijder de vliezen.

Stap 5: Doe de gekookte maïs over in een serveerschaal en geniet van de smaak van de sappige en smaakvolle kolven op een nieuwe manier gekookt in de magnetron.

Gerelateerde Berichten