Wat je niet moet toevoegen aan schnitzels: een nuttig alternatief voor 2 bekende ingrediënten

Wat je niet moet toevoegen aan schnitzels: een nuttig alternatief voor 2 bekende ingrediënten

Als ervaren chefs hebben we geleerd dat er een paar ingrediënten zijn die je beter niet kunt toevoegen aan je schnitzels. Deze ingrediënten kunnen de smaak en textuur van je gerecht namelijk negatief beïnvloeden. Gelukkig hebben we ook een handig alternatief gevonden voor 2 van deze ingrediënten.

Zout en peper: niet nodig!

Veel mensen denken dat je schnitzels altijd moet kruiden met zout en peper, maar dat is niet het geval. Ervaren chefs weten dat deze kruiden de delicate smaak van de schnitzel kunnen overstemmen. In plaats daarvan raden we aan om je schnitzel te marineren in een mengsel van citroen, knoflook en kruiden zoals tijm of rozemarijn. Dit geeft je gerecht een heerlijke, frisse smaak zonder de hoofdsmaak te overschaduwen.

Eieren: vervang ze door melk!

Een ander ingrediënt dat je beter kunt vermijden is ei. Veel mensen gebruiken ei om de paneerlaag op hun schnitzels te laten plakken, maar dit kan de textuur juist nadelig beïnvloeden. In plaats daarvan raden we aan om je schnitzels te dopen in melk voordat je ze paneert. De melk zorgt ervoor dat de paneermix goed aan de schnitzel hecht, zonder dat je de droge, rubberen textuur krijgt die je soms met ei kunt krijgen.

Door deze twee tips te volgen, kun je heerlijke, smaakvolle schnitzels maken zonder dat je je laat afleiden door onnodige ingrediënten. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe goed je schnitzels kunnen smaken!

Gerelateerde Berichten