Gooi oud brood niet weg: onthoud deze 5 handige manieren om het thuis en in de keuken te gebruiken

Gooi oud brood niet weg: onthoud deze 5 handige manieren om het thuis en in de keuken te gebruiken

Brood is een basisvoedingsmiddel in veel huishoudens, maar soms blijft er meer over dan we kunnen opeten. In plaats van oud brood weg te gooien, zijn er verschillende manieren om het op te gebruiken en verspilling te voorkomen. Hier zijn vijf handige tips om oud brood thuis en in de keuken te benutten.

1. Maak er broodkruimels van

Oud brood kan eenvoudig worden omgetoverd tot heerlijke broodkruimels. Snijd of breek het brood in kleine stukjes en laat het in de oven drogen tot het knapperig is. Bewaar de broodkruimels in een luchtdichte container en gebruik ze als topping voor ovenschotels, om te paneren of om te binden in gehaktballen en gehaktbrood.

2. Maak er croutons van

Croutons zijn een heerlijke topping voor soepen en salades. Snijd oud brood in blokjes, besprenkel ze met olie of gesmolten boter, kruid ze naar smaak en bak ze in de oven tot ze knapperig zijn.

3. Gebruik het voor tosti's en broodpudding

Oud brood is perfect voor het maken van heerlijke tosti's of een traditionele broodpudding. Snijd het brood in plakken en gebruik het als basis voor je favoriete tostivulling of roer het door een eimengsel voor een overheerlijke broodpudding.

4. Maak er paneermeel van

Maal oud brood in een keukenmachine of blender tot fijne kruimels. Dit paneermeel kan worden gebruikt om gerechten een krokante korst te geven, zoals kipnuggets, vis of groenten.

5. Voeg het toe aan gehaktgerechten

Oud brood kan worden gebruikt om sappigheid en structuur toe te voegen aan gehaktgerechten zoals gehaktballen of gehaktbrood. Verkruimel het brood en meng het door het gehakt voor een heerlijk resultaat.

Door deze handige manieren te onthouden, kun je oud brood op een slimme manier hergebruiken in plaats van het weg te gooien. Zo voorkom je voedselverspilling en maak je je keuken nog zuiniger en duurzamer.

Gerelateerde Berichten