Hoe je ondergaar pasta kunt afmaken: onthoud deze 2 manieren met een koekenpan en een oven

Hoe je ondergaar pasta kunt afmaken: onthoud deze 2 manieren met een koekenpan en een oven

Hier is een gedetailleerd Nederlandstalig artikel in Markdown-formaat over hoe je ondergaar pasta kunt afmaken, met twee methoden: met een koekenpan en in de oven.

Hoe je ondergaar pasta kunt afmaken: onthoud deze 2 manieren met een koekenpan en een oven

Soms gebeurt het dat je pasta niet helemaal gaar is wanneer je hem uit de pan of pot haalt. Geen paniek! Er zijn een paar eenvoudige manieren om dit probleem op te lossen.

Methode 1: Afmaken in een koekenpan

Als je pasta nog niet helemaal gaar is, kun je hem afmaken in een koekenpan. Volg deze stappen:

 1. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Giet de pasta af in een zeef, maar bewaar ongeveer een halve kop van het kookvocht.

 2. Verhit een koekenpan met een beetje olie of boter. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe.

 3. Voeg de pasta toe en bak hem kort. Voeg de pasta toe aan de hete pan en bak hem 2-3 minuten, tot hij de gewenste gaarheid heeft bereikt. Roer de pasta af en toe om te voorkomen dat hij aanbrandt.

 4. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Als de pasta te droog wordt, voeg je een scheutje van het bewaarde kookvocht toe om hem vochtig te houden.

 5. Breng op smaak. Breng de pasta op smaak met zout, peper of andere kruiden naar wens.

Methode 2: Afmaken in de oven

Je kunt ondergaar pasta ook in de oven afmaken. Volg deze stappen:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de oven voor op 200 graden Celsius, boven- en onderwarmte.

 2. Doe de pasta in een ovenschaal. Schep de pasta in een ovenvaste schaal of bakblik.

 3. Voeg wat vocht toe. Voeg een scheutje kookvocht, bouillon of tomatensaus toe aan de pasta, zodat hij niet uitdroogt tijdens het bakken.

 4. Dek af met aluminiumfolie. Bedek de schaal met aluminiumfolie om te voorkomen dat de pasta uitdroogt.

 5. Bak de pasta in de oven. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de pasta 10-15 minuten, tot hij de gewenste gaarheid heeft.

 6. Breng op smaak. Haal de pasta uit de oven, verwijder de folie en breng hem op smaak met zout, peper of andere kruiden.

Met deze twee methoden kun je ondergaar pasta snel en eenvoudig afmaken. Probeer ze uit en geniet van je heerlijk gare pasta!

Gerelateerde Berichten