Gooi geen restjes behang weg: 9 effectieve manieren om het thuis en op het platteland te gebruiken

Gooi geen restjes behang weg: 9 effectieve manieren om het thuis en op het platteland te gebruiken

Wanneer je een kamer schildert of behangt, blijven er vaak restjes behang over. In plaats van deze weg te gooien, kun je ze op verschillende creatieve manieren hergebruiken. In dit artikel ontdek je 9 handige toepassingen voor je overgebleven behangstukken, zowel in huis als op het platteland.

1. Maak een unieke wanddecoratie

Gebruik de restjes behang om een originele wanddecoratie te maken. Knip vormen uit, zoals cirkels, driehoeken of strepen, en plak ze op een leeg canvas of houten paneel. Zo creëer je een prachtig kunstwerk voor aan de muur.

2. Bekleed je meubels

Geef je oude meubels een nieuwe look door ze te bekleden met je overgebleven behang. Dit werkt goed voor bijvoorbeeld stoelzittingen, kussens of de voorkant van lades.

3. Maak een unieke vloerbedekking

Leg de restjes behang op de vloer om een originele vloerbedekking te maken. Dit is vooral leuk in kleinere ruimtes, zoals een hal of bijkeuken.

4. Decoreer je plafond

Behang hoeft niet alleen op de muren te zitten. Gebruik de overgebleven stukken om je plafond te decoreren voor een unieke, sfeervolle uitstraling.

5. Maak een DIY-lampenkap

Knip de behangstukken in de juiste vorm en gebruik ze om een zelfgemaakte lampenkap te creëren. Dit geeft je interieur een persoonlijke touch.

6. Bekleed je boekenplanken

Geef je boekenplanken een opknapbeurt door ze te bekleden met je overgebleven behang. Dit geeft een leuke, vintage uitstraling aan je boekencollectie.

7. Maak een DIY-schutting of afscheiding

Op het platteland kun je de restjes behang gebruiken om een eenvoudige, maar sfeervolle schutting of afscheiding te maken. Ideaal voor je tuin of terras.

8. Decoreer je tuinmeubelen

Geef je tuinmeubelen, zoals tuinstoelen of -tafels, een nieuwe look door ze te bekleden met je overgebleven behang. Dit zorgt voor een unieke, landelijke uitstraling.

9. Maak een DIY-opbergbox

Gebruik de behangstukken om zelf opbergboxen te maken. Ideaal voor het opbergen van spullen in je garage, schuur of kelder.

Door creatief om te gaan met je overgebleven behang, geef je je interieur en tuin een persoonlijke touch en voorkom je onnodig afval. Laat je inspireren door deze 9 handige toepassingen!

Gerelateerde Berichten