Schoonmaaktips om schimmel en vuil van ramen te verwijderen

Schoonmaaktips om schimmel en vuil van ramen te verwijderen

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van ons huis, maar kunnen helaas ook snel vuil en beslagen raken. Schimmel en vuil op ramen kunnen niet alleen een onaesthetisch uiterlijk geven, maar kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid. In dit artikel bespreken we enkele effectieve schoonmaaktips om uw ramen er weer als nieuw uit te laten zien, en de veel voorkomende fouten die mensen maken bij het schoonmaken van ramen.

Schoonmaaktips voor ramen

 1. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen: Kies voor een mild, ammonia-vrij schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van glas. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, aangezien deze het glas kunnen beschadigen.

 2. Maak gebruik van microvezeldoeken: Microvezeldoeken zijn ideaal voor het schoonmaken van ramen, omdat ze geen strepen achterlaten en het glas goed schoonmaken zonder krassen.

 3. Gebruik warm water: Warm water lost vuil en vet beter op dan koud water. Meng het schoonmaakmiddel met warm water voor een effectievere reiniging.

 4. Werk van boven naar beneden: Begin met het bovenste deel van het raam en werk naar beneden toe. Zo voorkomt u dat er water of vuil op het al schoongemaakt deel druppelt.

 5. Spoel goed na: Zorg ervoor dat u alle resten van het schoonmaakmiddel wegspoelt, zodat er geen strepen of vlekken achterblijven.

 6. Droog grondig af: Gebruik een microvezeldoek of een zeemlap om het raam goed droog te maken. Zo voorkomt u dat er waterdruppels achterblijven.

 7. Gebruik een raampenseel: Een raampenseel is ideaal voor het schoonmaken van ramen met moeilijk bereikbare hoeken en randen.

 8. Reinig regelmatig: Maak uw ramen minstens één keer per maand schoon om te voorkomen dat vuil en schimmel zich ophopen.

Veel voorkomende fouten bij het schoonmaken van ramen

 1. Gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen: Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel kan het glas beschadigen en strepen achterlaten.

 2. Onvoldoende naspoelen: Als u niet goed naspoelt, kunnen er resten van het schoonmaakmiddel achterblijven, wat kan leiden tot strepen en vlekken.

 3. Niet goed drogen: Als u het raam niet goed droogt, kunnen er waterdruppels achterblijven die kunnen leiden tot kalkafzetting.

 4. Schoonmaken in direct zonlicht: Schoonmaken in direct zonlicht kan ervoor zorgen dat het schoonmaakmiddel snel opdroogt, waardoor er strepen kunnen ontstaan.

 5. Gebruik van vuile doeken: Als u vuile doeken gebruikt, kunt u vuil en stof opnieuw op het raam brengen.

 6. Onregelmatig schoonmaken: Als u uw ramen niet regelmatig schoonmaakt, kan vuil en schimmel zich ophopen, wat moeilijker te verwijderen is.

Conclusie

Door de juiste schoonmaaktechnieken te gebruiken en de veel voorkomende fouten te vermijden, kunt u uw ramen er weer als nieuw uit laten zien. Neem de tijd om uw ramen grondig schoon te maken en geniet van een helder en glanzend resultaat.

Gerelateerde Berichten