Goedkope en eenvoudige manier om piepende deuren te repareren

Goedkope en eenvoudige manier om piepende deuren te repareren

Piepende deuren kunnen erg irritant zijn, maar gelukkig is er een eenvoudige en goedkope oplossing die je kunt toepassen met een item dat je waarschijnlijk al in huis hebt. Met deze methode kun je je deuren voor altijd stilleggen.

Wat heb je nodig?

 • Vaseline of ander smeermiddel op basis van petroleum
 • Een schone doek of tissue

Stap voor stap instructies

 1. Identificeer de bron van het piepen: Eerst moet je bepalen waar het piepen vandaan komt. Beweeg de deur voorzichtig heen en weer en luister waar het geluid vandaan komt. Het is meestal de scharnieren of de plek waar de deur tegen het kozijn aankomt.

 2. Reinig het oppervlak: Gebruik de schone doek of tissue om het oppervlak waar het piepen vandaan komt grondig schoon te maken. Verwijder eventueel stof, vuil of ander materiaal dat zich daar heeft opgehoopt.

 3. Breng het smeermiddel aan: Neem een kleine hoeveelheid Vaseline of ander smeermiddel op basis van petroleum op je vinger en breng dit aan op de plek waar het piepen vandaan komt. Zorg ervoor dat je het smeermiddel goed verdeelt over het hele oppervlak.

 4. Beweeg de deur: Beweeg de deur nu voorzichtig heen en weer om het smeermiddel goed te verdelen. Doe dit een paar keer totdat je merkt dat het piepen is verdwenen.

 5. Verwijder overtollig smeermiddel: Neem met de schone doek of tissue eventueel overtollig smeermiddel weg, zodat er geen vlekken of resten achterblijven.

En klaar! Je deur zou nu soepel en stil moeten bewegen. Het smeermiddel zal de piepende geluiden voor lange tijd onderdrukken.

Tips en aandachtspunten

 • Gebruik alleen een kleine hoeveelheid smeermiddel, te veel kan leiden tot vlekken of een kleverig oppervlak.
 • Controleer de deur regelmatig en breng indien nodig opnieuw een laagje smeermiddel aan.
 • Vaseline is een goedkope en effectieve optie, maar je kunt ook andere smeermiddelen op basis van petroleum gebruiken, zoals WD-40 of siliconenspray.
 • Zorg ervoor dat je de deur goed schoonmaakt voordat je het smeermiddel aanbrengt, anders werkt het mogelijk niet goed.

Met deze eenvoudige methode kun je piepende deuren snel en goedkoop repareren. Probeer het uit en geniet van je stille, soepel bewegende deuren!

Gerelateerde Berichten