Verlies één pond per week met deze '30 seconden' wandeltechniek

Verlies één pond per week met deze '30 seconden' wandeltechniek

Wil je graag gewicht verliezen, maar heb je niet veel tijd of zin om uren in de sportschool door te brengen? Dan is deze '30 seconden' wandeltechniek misschien iets voor jou. Met deze eenvoudige methode kun je tot één pond per week verliezen, zonder dat je je hele dag hoeft te wijden aan lichaamsbeweging.

Wat is de '30 seconden' wandeltechniek?

De '30 seconden' wandeltechniek is een efficiënte manier om extra calorieën te verbranden tijdens je dagelijkse activiteiten. Het idee is om elke 30 minuten even op te staan en 30 seconden snel te gaan wandelen.

Dit kan op verschillende manieren:

 • Sta op van je bureaustoel en wandel even door je kantoor
 • Loop even snel heen en weer in je woonkamer
 • Ga buiten even snel heen en weer lopen

Het belangrijkste is dat je je tempo opvoert en je hartslag even verhoogt. Na 30 seconden kun je weer rustig gaan zitten of doorgaan met je normale bezigheden.

Waarom werkt deze techniek?

Deze techniek werkt om verschillende redenen:

 1. Verhoogt je dagelijkse activiteit: Door elke 30 minuten even op te staan en te gaan wandelen, verhoog je je dagelijkse activiteit aanzienlijk. Dit zorgt voor een hoger calorieverbruik.

 2. Stimuleert je stofwisseling: De korte, intensieve wandelsessies stimuleren je stofwisseling, waardoor je ook in rust meer calorieën verbrandt.

 3. Verbetert je concentratie: Het even opstaan en bewegen verbetert je concentratie en productiviteit. Je kunt daarna weer beter focussen op je werk of andere bezigheden.

 4. Is makkelijk vol te houden: In tegenstelling tot lange workouts, is deze techniek makkelijk in te passen in je dagelijkse routine. Het kost je slechts 30 seconden per keer.

Hoe kun je starten met deze techniek?

Om te beginnen met de '30 seconden' wandeltechniek, volg je deze stappen:

 1. Stel een timer in op je telefoon of computer die je elke 30 minuten herinnert om op te staan.
 2. Sta op en wandel gedurende 30 seconden op een stevig tempo heen en weer.
 3. Ga daarna weer rustig zitten en ga door met je normale bezigheden.
 4. Herhaal dit elke 30 minuten gedurende de hele dag.

Begin met deze techniek en probeer het vol te houden. Na verloop van tijd zul je merken dat je gewicht langzaam maar zeker afneemt, zonder dat je veel moeite hoeft te doen.

Conclusie

De '30 seconden' wandeltechniek is een eenvoudige en effectieve manier om gewicht te verliezen zonder veel tijd en moeite te hoeven investeren. Door elke 30 minuten even op te staan en snel te gaan wandelen, kun je tot één pond per week verliezen. Probeer deze techniek uit en ervaar zelf de voordelen!

Gerelateerde Berichten