Hier zijn vijf verrassende items die je in de vaatwasser kunt zetten

Hier zijn vijf verrassende items die je in de vaatwasser kunt zetten

De vaatwasser is een onmisbaar apparaat in veel huishoudens, maar veel mensen weten niet dat je er veel meer in kunt wassen dan alleen borden, glazen en bestek. Er zijn tal van verrassende items die je prima in de vaatwasser kunt zetten, waardoor je tijd en moeite bespaart. In dit artikel bespreken we vijf items die je misschien niet meteen zou verwachten in de vaatwasser, maar die er prima in kunnen.

Van siliconen bakvormen tot make-up kwasten en zelfs douchekoppen - we laten je zien hoe je je vaatwasser optimaal kunt benutten voor een grondige reiniging van allerlei huishoudelijke items. Lees snel verder voor deze handige tips!

1. Siliconen vormen en bakvormen

Veel mensen denken dat siliconen vormen en bakvormen niet in de vaatwasser kunnen, maar dat is niet het geval. Deze items zijn meestal vaatwasserbestendig, mits ze niet te groot zijn om in de lade te passen. Zorg er wel voor dat je ze op de bovenste lade plaatst, zodat ze niet vervormen door het gewicht van andere items.

2. Make-up kwasten en borstels

Je kunt je make-up kwasten en borstels ook in de vaatwasser zetten. Dit is een handige manier om ze grondig te reinigen en te ontsmetten. Plaats ze op de bovenste lade en gebruik een mild afwasmiddel. Laat ze daarna goed drogen voordat je ze weer gebruikt.

3. Keramische koffiekoppen en theemokken

Keramische koffiekoppen en theemokken zijn meestal vaatwasserbestendig. Let er wel op dat je ze niet te dicht op elkaar plaatst, zodat ze niet tegen elkaar aan kunnen stoten en breken. Gebruik ook een mild afwasmiddel om beschadiging te voorkomen.

4. Plastic speelgoed

Veel plastic speelgoed, zoals Lego-blokjes, Playmobil-figuren en ander klein speelgoed, kan prima in de vaatwasser. Zorg er wel voor dat je ze op de bovenste lade plaatst, zodat ze niet door het gewicht van andere items beschadigd raken.

5. Douchekoppen

Ja, je leest het goed! Je kunt zelfs je douchekop in de vaatwasser zetten. Dit is een handige manier om kalk- en zeepafzetting te verwijderen. Plaats de douchekop op de bovenste lade en gebruik een mild afwasmiddel. Laat hem daarna goed drogen voordat je hem weer monteert.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te volgen en te testen of een item vaatwasserbestendig is voordat je het in de machine zet. Sommige materialen kunnen namelijk beschadigd raken door de hoge temperaturen en het water in de vaatwasser. Maar met deze vijf verrassende items kun je je vaatwasser nog beter benutten!

Gerelateerde Berichten