7 Kamerplanten die de Lucht Beter Zuiveren in de Zomer

7 Kamerplanten die de Lucht Beter Zuiveren in de Zomer

In de zomermaanden, wanneer we onze ramen en deuren vaker openzetten om frisse lucht binnen te laten, is het belangrijk om te letten op de luchtkwaliteit in huis. Gelukkig zijn er verschillende kamerplanten die ons kunnen helpen om de lucht schoner te houden. In dit artikel bespreken we 7 planten die uitmuntend presteren als het gaat om luchtzuivering in de zomerperiode.

1. Gerbera

De Gerbera, ook wel Afrikaantje genoemd, is een kleurrijke plant die niet alleen mooi is om te zien, maar ook uitstekend presteert als luchtzuiveraar. Deze plant is in staat om formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht te filteren.

2. Dracaena

De Dracaena, ook bekend als Drakenbloedboom, is een robuuste plant die goed gedijt in de zomermaanden. Deze plant is effectief in het verwijderen van formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht.

3. Philodendron

Het Philodendron is een klimplant die goed presteert in de zomer. Deze plant is in staat om ammoniak, formaldehyde en xyleen uit de lucht te filteren.

4. Chrysant

De Chrysant is een veelzijdige plant die niet alleen prachtig bloeit, maar ook uitstekend presteert als luchtzuiveraar. Deze plant kan effectief benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht verwijderen.

5. Sanseveria

De Sanseveria, ook wel Moederplant genoemd, is een robuuste plant die goed bestand is tegen de zomermaanden. Deze plant is in staat om formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht te filteren.

6. Hedera (Klimop)

De Hedera, of Klimop, is een klimplant die goed gedijt in de zomer. Deze plant is effectief in het verwijderen van formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht.

7. Spathiphyllum (Lepelplant)

De Spathiphyllum, ook wel Lepelplant genoemd, is een plant die goed presteert als luchtzuiveraar in de zomer. Deze plant kan effectief ammoniak, formaldehyde en xyleen uit de lucht filteren.

Door deze 7 kamerplanten in huis te halen, kun je de luchtkwaliteit in je woning aanzienlijk verbeteren tijdens de zomermaanden. Niet alleen zuiveren deze planten de lucht, maar ze brengen ook een frisse, groene touch in je interieur.

Gerelateerde Berichten