Hoe je de zolen van je oude sneakers weer wit krijgt met slechts één geniale levensstijl-hack

Hoe je de zolen van je oude sneakers weer wit krijgt met slechts één geniale levensstijl-hack

Heb je oude sneakers waarvan de zolen vuil en vergeeld zijn geworden? Wil je ze weer als nieuw laten lijken, maar weet je niet hoe? Wel, we hebben de perfecte oplossing voor je! Met slechts één simpele levensstijl-hack kun je de zolen van je oude sneakers weer stralend wit maken, zelfs op de meest versleten exemplaren.

De benodigdheden

Om deze geniale levensstijl-hack uit te voeren, heb je slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig:

 • Waterstofperoxide (3% oplossing)
 • Tandpasta (zonder gel)
 • Een oude tandenborstel of schrobber
 • Een schone doek of papieren handdoek

Stap voor stap instructies

 1. Maak de zolen schoon: Begin met het grondig reinigen van de zolen van je sneakers. Verwijder al het vuil, stof en ander aangekoekt materiaal met een oude tandenborstel of schrobber.

 2. Maak een reinigingsmengsel: Meng in een bakje of kom een gelijke hoeveelheid waterstofperoxide (3% oplossing) en tandpasta zonder gel. Roer het mengsel goed door tot je een pasta-achtige substantie krijgt.

 3. Breng het mengsel aan: Gebruik de oude tandenborstel of schrobber om een laag van het reinigingsmengsel aan te brengen op de zolen van je sneakers. Zorg ervoor dat je de hele oppervlakte bedekt.

 4. Laat het inwerken: Laat het reinigingsmengsel ongeveer 5-10 minuten inwerken op de zolen. Tijdens deze tijd zul je zien dat het mengsel begint te schuimen en te borrelen, wat aangeeft dat het zijn werk doet.

 5. Spoel en droog: Spoel de zolen vervolgens grondig af met schoon water om alle resten van het reinigingsmengsel te verwijderen. Dep de zolen daarna droog met een schone doek of papieren handdoek.

 6. Bewonder het resultaat: Kijk nu naar je sneakers en bewonder de stralend witte zolen! De levensstijl-hack heeft zijn werk gedaan en je oude sneakers zien er weer als nieuw uit.

Tips en tricks

 • Voor hardnekkig vuil of vergeelde zolen kun je het reinigingsmengsel meerdere keren aanbrengen en laten inwerken.
 • Zorg ervoor dat je de zolen na het reinigen goed laat drogen voordat je de sneakers weer draagt.
 • Deze methode werkt het best op lichte, witte zolen. Donkere of gekleurde zolen kunnen er minder mooi uitzien na de behandeling.
 • Probeer de methode eerst uit op een onopvallend gedeelte van de sneaker om te zien hoe het resultaat eruit ziet.

Conclusie

Met deze ene geniale levensstijl-hack kun je de zolen van je oude sneakers weer stralend wit maken, zelfs op de meest versleten exemplaren. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en een paar minuten tijd, kun je je sneakers weer als nieuw laten lijken. Probeer het zelf uit en geniet van het resultaat!

Gerelateerde Berichten