Hoe ouderlijk toezicht op TikTok in te stellen: gebruik deze eenvoudige instructie

Hoe ouderlijk toezicht op TikTok in te stellen: gebruik deze eenvoudige instructie

Als ouder is het belangrijk om toezicht te houden op de online activiteiten van je kinderen en ervoor te zorgen dat ze veilig en verantwoord online kunnen zijn. TikTok, een van de populairste sociale media platforms onder jongeren, biedt ouderlijk toezicht-functies die je kunt gebruiken om de ervaring van je kind op het platform te beheren en te controleren. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je ouderlijk toezicht op TikTok kunt instellen en gebruiken.

Stap 1: Maak een TikTok-account voor jezelf aan

Als je nog geen TikTok-account hebt, is de eerste stap om er een aan te maken. Je hebt een account nodig om toegang te krijgen tot de ouderlijk toezicht-functies. Ga naar de TikTok-website of open de mobiele app en meld je aan door je telefoonnummer, e-mailadres of sociale media-account te gebruiken. Volg de aanwijzingen op het scherm om je account in te stellen.

Stap 2: Ga naar de sectie 'Ouderlijk toezicht'

Zodra je een TikTok-account hebt, ga je naar de sectie 'Ouderlijk toezicht' in de instellingen van het platform. Dit kan verschillen afhankelijk van of je de website of de mobiele app gebruikt:

  • Website: Meld je aan bij je TikTok-account en klik op het pictogram met je profielfoto in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens 'Instellingen en privacy' uit het dropdown-menu. Klik op het tabblad 'Beheer' en kies 'Ouderlijk toezicht' uit de beschikbare opties.

  • Mobiele app: Open de TikTok-app en ga naar het tabblad 'Ik' door op het pictogram met je profielfoto in de rechteronderhoek te tikken. Tik vervolgens op de drie streepjes in de rechterbovenhoek en scroll naar beneden naar 'Instellingen en privacy'. Tik op 'Beheer' en selecteer 'Ouderlijk toezicht' uit de lijst.

Stap 3: Stel het ouderlijk toezicht in

In de sectie 'Ouderlijk toezicht' kun je nu de verschillende instellingen en beperkingen configureren. Hier is een overzicht van de opties die je kunt aanpassen:

  1. Accountbeperkingen: Je kunt het account van je kind koppelen aan jouw account, waardoor je hun account kunt beheren en controleren. Klik op 'Accountbeheren' en voer vervolgens het TikTok-gebruikers-ID of -account van je kind in. Je zult een verificatiecode nodig hebben die naar het geregistreerde apparaat van je kind wordt gestuurd.

  2. Beperkingen voor direct berichten: Je kunt bepalen wie je kind directe berichten kan sturen en ontvangen. Je hebt de optie om directe berichten helemaal uit te schakelen, ze alleen toe te staan ​​met volgers of ze toe te staan ​​met iedereen, behalve nieuwe volgers.

  3. Inhoudsbeperkingen: Je kunt beperkingen instellen voor inhoud die mogelijk niet geschikt is voor jongere gebruikers. Dit omvat het uit- of inschakelen van de beperkte modus, die inhoud filtert die mogelijk ongepast is, en het beheren van specifieke inhoudscategorieën, zoals volwassen taal of gevoelige onderwerpen.

  4. Privacy-instellingen: Je kunt de privacy-instellingen van het account van je kind beheren, zoals het beheren van wie hun profiel kan bekijken, reacties op hun video's kunnen plaatsen, en wie hun video's kan downloaden. Je kunt ook bepalen of ze hun profiel kunnen personaliseren en of ze hun locatie kunnen delen.

  5. Screentijdbeheer: Je kunt dagelijkse tijdlimieten instellen voor hoe lang je kind TikTok kan gebruiken. Je kunt ook een tijdschema instellen voor specifieke tijden waarop ze toegang hebben tot het platform.

  6. Beperkingen voor het delen: Je kunt bepalen of je kind hun video's kan delen op andere sociale media platforms en of ze video's kunnen downloaden die door anderen zijn gepost.

Stap 4: Controleer en update instellingen indien nodig

Nadat je de bovenstaande stappen hebt voltooid, zijn de ouderlijk toezicht-instellingen van kracht voor het account van je kind. Vergeet niet om regelmatig de instellingen te controleren en bij te werken naarmate hun behoeften en leeftijden veranderen. Je kunt altijd terugkeren naar de sectie 'Ouderlijk toezicht' om aanpassingen aan te brengen.

Conclusie

Door ouderlijk toezicht op TikTok in te stellen, kun je de online ervaring van je kind op het platform beheren en controleren. Het is belangrijk om deze tools te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze veilig en verantwoord online zijn. Vergeet niet om met je kind te praten over verantwoord online gedrag en om regelmatig hun ervaring op TikTok te bespreken. Een open dialoog en educatie zijn essentieel voor het helpen beschermen van hun online welzijn.

Gerelateerde Berichten